K. Muzaffer Gençer Eserleriyle 6.İAAF İstanbul Sanat Fuarında

K.
K. Muzaffer Gençer Eserleriyle 6.İAAF İstanbul Sanat Fuarında
12 Aralık 2025 Deniz Tokgöz Google News

K. Muzaffer Gençer Eserleriyle 6.İAAF İstanbul Sanat Fuarında

Şair-Ressam K.Muzaffer Gençer soyut ekspresyonist iki yapıtı ile 6.İstanbul Sanat Fuarı İAAF 2025‘ te yerini aldı.

Uluslararası 6.İstanbul Sanat Fuarı, 04-07 Aralık 2025 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Ressam Sevim Gürsoy‘un Başkanlığında “Ressamlar Derneği” ve Ressam Yasemin Zanbak Başkanlığında “Sanatta Engel Yok Vakfı” stantlarına birer eseri ile katılan K.Muzaffer Gençer“Çok değerli sanatçı arkadaşlarımın ilhamlarıyla yarattıkları kıymetli eserleriyle , bu görkemli İAAF İstanbul Sanat Fuar’nda birlikte olmak ve izlenmek Sanatın en anlamlı ve heyecanlı yönüydü. Teşekkürler Sanat… Teşekkürler sanatçılar… Teşekkürler Sayın Sevim Gürsoy… Teşekkürler Sayın Yasemin Zanbak….” dedi.

K. Muzaffer Gençer Kimdir?

İstanbul Nişantaşı’nda doğdu. Nişantaşı Kız Lisesi ve Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi.2002-2006 Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi [İKGM], 2007-2011 İstanbul Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar [İTÜSEM] Resim Atölyelerinde eğitim programlarına devam etmiştir.

Canlı renk seçeneği ve kuvvetli fırça darbeleri ile duygularını aktaran ekspresyonist, soyut tarzdaki yapıtlarında fovizm etkisi görülmektedir. Şiirlerindeki coşku ve evrensel yaklaşım resimlerinde de hissedilmektedir. Dijital resim de yapmakta ve fotoğraf çekmektedir.

Evli ve 2 çocuk annesidir. Banka emekli müdürlerindendir. 

Paris La Capitale Galerie’de(2 yapıtı mevcuttur) 3 kişisel,3’lü grup ve karma, Paris Galerie Celal’de 1, Paris Anadolu Kültür Merkezi Galerisinde (3 yapıtı mevcuttur) 8, Paris Corrado Bortone Galeri’de 4, La Galerie Beaute Du Matin Calme’de 3 , Paris UNESCO (UCA) 11, Paris Maison de la Vie Quartier Latin’de 1, Paris Cinéma Héritage’de 1, Galerie Francis Barlier’de 1 karma sergisi olmuştur.

Paris Louvre Müzesi Carrousel Salonlarında düzenlenen Art Shopping Ekim 2017, Mayıs 2018, Ekim 2018, Mayıs 2019, Ekim 2019, Haziran 2021,Ekim 2021, Nisan 2022, Ekim 2022, Ekim 2023, Nisan 2024, Ekim 2024, Nisan 2025,Ekim 2025 ve Art Shopping Cote d’azur Cannes Aralık 2017 Uluslararası Çağdaş Sanat Sergilerine katılmıştır.

Yunanistan (Komotini,Selanik,Midilli,Atina,Piraeus)’de 9, Hollanda-Amsterdam’da 1, Bulgaristan-Plovdiv’de 1, Almanya-Berlin’de 2, İtalya (Padova, Venedik, Roma)’da 7 ,ABD – New York’da 1 karma ve toplamda 350’den fazla sergi ve fuarlara katılmıştır. (Pandemi döneminde 25’i on-line olmak üzere) Tüyap-Artist 19-20-21-24 , İstanbul Art Show 1-2 , İstanbul Art Contact 3-5 ve V. İAAF İstanbul’da yer almıştır.

Paris Anadolu Kültür Merkezi, RHMD, SAKÜDER ve Ressamlar Derneği üyesidir. (2011-2016 tarihleri arasında 6 yıl Ressamlar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.)

İBB “Senin İstanbul’un” resim yarışması üçüncüsüdür.

 

“Sevi’ye Övgü” ve “aşkımla kıvançlıyım” adlı iki şiir kitabı yayımlanmıştır

 

Haber: Deniz Tokgöz

Bu içeriği paylaşmak ister misiniz?